Ordförande Viktor här vid tangentbordet igen! Jag hoppas att ni alla haft en underbar sommar och att ni dansat riktigt mycket. Höstens termin har äntligen dragit i gång och det finns en hel del spännande att se fram emot, nedan kommer en sammanfattning av det senaste inom föreningen!

Kurser
Till höstens första kursomgång har vi fått betydligt fler anmälningar jämfört med senaste året, vilket är väldigt glädjande. Vi vill fortfarande sprida dansglädje till än fler, så fortsätt gärna att prata vitt och brett om hur roligt det är att dansa så att intresse väcks på fler håll. Dessutom, som jag skrev i förra brevet, så är mitt tips även till den mer erfarne att gå om en kurs för att fila lite extra på tekniken. Som bonus så gynnar det dem som inte hunnit bli lika erfarna!

Utöver de vanliga kurserna har vi en ny eftermiddagskurs för er med luftigare schema på dagen. Vi har även startat en spännande mix-kurs där deltagarna får chansen att lära sig grunderna i både Lindy Hop, Boogie Woogie och West Coast Swing. Deltagarna har hittills hunnit med två tillfällen och känslan är att ett plus ett är lika med tre – att lära sig Boogie eller Lindy kommer definitivt göra dig till en bättre buggare och vice versa.

Socialdans
Vi kickstartade terminen med ett prova-på-tillfälle efterföljt av dans till Shine – en kväll som var väldigt lyckad. Tack till alla er som kom och bidrog till den trevliga stämningen!

I höst kommer vi att fortsätta med våra socialdanskvällar på onsdagar. Nytt för hösten är att de kommer kryddas med lite olika teman för olika tillfällen. Håll utkik på sociala medier eller hemsidan för mer info!

Mer livemusik blir det också! Den 15/10 är det äntligen dags att ta tillbaka en gammal tradition: Jack n`Jill-tävling efterföljt av dans till PH:s. Aldrig hört talas om Jack n`Jill? Det är en tävlingsform där alla kan vara med, man lottas ihop med en ny partner till varje runda och det är således inget krav på att man ska anmäla sig med en partner. Gillar man att socialdansa men aldrig provat på att tävla så är detta det perfekta tillfället!

På tal om traditioner så kommer vi även damma av ytterligare en tradition, i år blir det äntligen julfest och inga mindre än Casanovas kommer spela! Boka in 17/12 redan nu, för detta vill ni inte missa.

Träning
För er som vill öva lite extra så finns det nu bokade friträningar både måndagar och tisdagar under hösten. Friträningarna är öppna för alla medlemmar – man tar bara med sig en danspartner och kommer dit. Det är ingen uppstyrd undervisning och tempot kan variera, ofta är det många glada dansare som svettas tillsammans i lokalen! Titta i kalendern på hemsidan för mer information gällande tider.

Utöver detta kommer vi försöka få till en del tematräningar, både med fokus på specifika tempon, och så klart lite Lindy och Boogie så även ni på mixkursen får chansen att öva lite extra.

Om ni är taggade på att träna lite extra men inte har någon att göra det med så kan jag tipsa om Nackswingets partner-finnar-sida: ”Nackswinget-partner sökes” på Facebook.

Avslutningsvis
Vill jag slå ett slag för våra sociala medier, Instagram och Facebook, där mycket spännande delas både avseende vad som händer i klubben, på tränings- och på tävlingsgolvet, men också ren dansglädje. Dessutom tål det att upprepas att vi alla kan hjälpas åt att sprida hur fantastiskt roligt det är med dans till både grannar, vänner och kollegor!

Vi ses på klubben!

Med vänlig hälsning,
Viktor Torstensson
Ordförande
Nackswinget