Tävlingsdans

Hem 9 Tävlingsdans

Tävlingsdans

Roligt att ni är intresserade av att börja tävla för oss i Nackswinget! I Nackswinget har vi en bred tävlingsverksamhet och är ca 85 licensierade tävlingsdansare som tävlar runt om i Sverige.

För att börja tävla behöver ni först ansöka om en tävlingslicens. Licensen berättigar er att delta i sanktionerade tävlingar samt att ni ställer upp i tävlingar i enlighet med de regelverk som finns för danssporten. Läs mer om hur ni ansöker om en licens här nedan under “skaffa licens”.

Efter att ni har fått tävlingslicensen godkänd är det dags att titta på möjliga tävlingar. Tävlingskalender hittar ni på Alla tävlingar (dans.se) eller här på hemsidan under Tävlingskalender. Tänk på att söka efter tävlingar med disciplinen BRR (Bugg- och Rock’n’Roll). Läs gärna hur du anmäler dig och skaffar inlogg till dans.se här nedan under “Anmälan till tävling”.

Som tävlingsdansare i Nackswinget har man även möjlighet att söka till våra tävlingsträningar som kan vidareutveckla er som tävlingsdansare och kommer ge er kunskap för att kunna konkurrera på tävlingsgolvet. Har ni frågor och önskar komma i kontakt med Tävlingskommittén är ni välkomna att höra av er till oss på tk@nackswinget.se.

LYCKA TILL MED TÄVLANDET!
//Tävlingskommittén

Skaffa licens

Ni ansöker om tävlingslicens via länkarna sist på denna sida eller via Nackswinget (Dans.se). Då Nackswinget verkar för en dopingfri idrott behöver du ta del av idrottens antidopinginformation innan du tävlar. Detta hittar du på Riksidrottsförbundets hemsida.

Tävlingslicenser är personliga, så båda i paret ansöker om varsin licens. Licensen gäller därefter per kalenderår.

Låg licens kostar 100kr och gäller för tävlande i Framtidens stjärnor, Ungdomskampen, Introduktion till tävling och Lagtävlingar¹
Hög licens kostar 400kr och gäller för tävlande i Nationella tävlingar, GP-tävlingar och Mästerskap²

Avgiften för licensen tas ut av Svenska Danssportsförbundet.


1. Detta är inkörsporten till tävlingsdansandet och har dansglädje och samvaro i fokus. Introduktion till tävling är till för de par i vuxen ålder som aldrig har tävlat tidigare eller precis har börjat. Det finns endast en klass per gren och åldersgrupp. Man får max tävla 10 tävlingar i Introduktion till tävling, sedan går man över till Nationella tävlingar. 

2.  Nationella tävlingar (N-tävlingar) – finns över hela landet och är till för de tävlingspar som är mer erfarna. Vid varje tävling delas deltagarna in i tävlingsklasser baserat på prestationen i en kvalificeringsrunda. 

Anmälan till tävling

Man anmäler sig till tävlingar via Alla tävlingar (dans.se), där samtlig sanktionerade tävlingar publiceras.

Tävlingsavgiften för att delta vid på tävling varierar mellan 150-400 kronor per dansare. Detta betalas av dig som tävlande i slutet av varje termin, då du får en sammanställd faktura från Nackswinget på alla dina tävlingsavgifter. Tävlingsavgiften tas ut av arrangören, Nackswinget gör inget påslag på avgiften.

Normalt går anmälningstiden för en Nationell tävling ut cirka sex veckor före tävlingsdagen. Till R-tävlingar brukar det gå att anmäla sig närmare tävlingsdagen. Anmälningsdatum som gäller hittar du  där anmälan görs samt här på hemsidan via Tävlingsdans/Här tävlar NSW.

På samma sida kan du även kontrollera om er tävlingsanmälan har skickats in för en tävling. Så fort en tävlingsanmälan har gått iväg står det “Anmäld” som status istället för “Preliminär.

I vissa fall kan det finnas möjlighet till efteranmälan. Kontakta tävlingskommittén så kan de undersöka möjligheten hos tävlingsarrangören. Observera att det tas ut dubbel anmälningsavgift per person vid efteranmälan.

 

Efter att du har skickat in din licensansökan mailar du till Nackswingets tävlingskommitté och meddelar om att du/ni ansökt om licens. Observera att licensbyten endast kan göras vid årsskifte/halvårsskifte. För licensbyte från annan klubb alternativt mellan Låg och Hög licens, kontakta tk@nackswinget.se

Logga in på dans.se

Första gången du/ni anmäler er till en tävling behöver du/ni beställa inloggningsuppgifter till dans.se. Följ instruktionerna på denna sida: Inloggningsuppgifter (dans.se)

När du är klar fortsätter du med nedan:

Gå till följande sida för att anmäla dig till tävlingar: Mina tävlingssidor (dans.se)  

    • Klicka på “Alla tävlingar” till höger
    • Anmäl dig till en tävling genom att klicka på plustecknet (+) framför tävlingsnamnet och välj “Anmäl dig själv”
    • Följ instruktionerna vid anmälan

Om du inte kan hitta din danspartner beror det sannolikt på han/hon inte finns i systemet ännu. Maila till tk@nackswinget.se så lägger vi till honom/henne.

Har du några frågor, kontakta oss i tävlingskommittén tk@nackswinget.se.