Nackswingets ordisbrev oktober 2021!

Det händer mycket bakom kulisserna just i Nackswingets lokaler. Med detta ordisbrev vill jag och styrelsen upplysa dig om vad som händer i föreningen och om vissa justeringar med träningstider. Men vi vill även uppmärksamma några viktiga datum för dig att boka in i kalendern. Så häng med nu, mycket rolig information kommer!

Kursomgång 2

Måndag den 25/10 påbörjades kursomgång 2 här under höstterminen. Denna omgång är intressant då det för första gången tillåts partnerbyten på plats sedan restriktionerna infördes. Men vi i styrelsen tar Covid-19 på allvar vilket gör att detta ska vara frivilligt för alla deltagare. Vi kommer följa med noggrannhet hur det går på kurserna och hoppas att alla kommer ha roligt under denna omgång.

Vi har även fått in frågor från kursdeltagare som undrar om det är okej att byta ut sin partner vid enstaka tillfällen om ens anmälda partner får förhinder. Detta är något man inte får göra. Anledningarna är många men huvudorsaken är att vi vill bedriva en säker verksamhet. Om ni har frågor om detta, vänligen kontakta info@nackswinget.se.

Tema-träning

Detta var något som utarbetades och testades lite lätt precis innan Covid-19. Tyvärr så fick detta läggas på is då samhället stängdes ner. Men vi i styrelsen väljer nu att ta tillbaka detta för att pröva och utvärdera hur systemet fungerar.

Tema-träningen är något som kan dyka upp på lördagar. Temat avser att det är något särskilt som ska tränas på det bokade tillfället. Det kan vara att det spelas långsam musik, musik i ett och samma tempo (det vill säga samma BPM) och andra BRR danser (t.ex. boogie woogie, lindy hop). Vad temat avser kommer synas på beskrivningen av det bokade träningstillfället i kalendern. Så vi uppmanar alla medlemmar vara uppmärksamma på träningstider som ligger just på lördagarna framöver.

För mer information om vad som gäller samt hur det syns på kalendern, vänligen se informationen på Nackswingets hemsida.

Socialdans till Swedish Dance Mafia 27/11

Nackswinget kan stolt presentera att vi börjar öppna upp mer och mer för socialdans i våra lokaler. Med detta välkomnar vi med varma applåder Swedish Dance Mafia som kommer spela för oss den 27/11 i våra lokaler. Vårt café kommer vara öppet och vi hoppas att så många som möjligt vill komma och dansa tillsammans! För mer information, vänligen se Nackswingets hemsida och sociala medier.

Nackswingets julfest 4/12

Den kommer tillbaka! Hoppas att så många som möjligt vill komma och vara med på julfesten som genomförs den 4/12 med Titanix som dansband. För er som är nya i föreningen har klubben årligen arrangerat en julfest med mat, umgänge samt dans för alla våra medlemmar. Så boka in i era kalendrar och ha uppsikt på våra sociala medier samt hemsidan om information som kontinuerligt läggs upp för eventet!

SM 11/12

Har du varit och kollat på en danstävling tidigare? Har du hejat fram Nackswingets dansare vid något tillfälle? Detta är möjligt den 11/12! SM i Bugg & Rock ’n’ Roll-danser kommer att gå av stapeln i
Uppsala. Så om ni är intresserade av att se en danstävling, varför inte se på när Sveriges bästa dansare ställs mot varandra? Du har även möjlighet att hjälpa Nackswingets tävlande med stöd och hejarop!

Det kommer ständigt ny information om upplägget för SM. Om man vill hålla sig helt uppdaterad rekommenderar jag att du går in på www.smidans.se. Här finns alltid den senaste informationen som är tillgänglig. Men vi i klubben lägger även upp löpande information på vår hemsida och sociala medier om vad som är bra att tänka på. Så boka in datumet och följ med och kolla live på alla fantastiska dansare som samlas vid Uppsala! Om du har fått förhinder så kan du även vara lugn. Det finns möjlighet att se tävlingen live på www.danstv.se. Men hela sändningen kommer sedan finnas på deras arkiv-sida så du kan se tävlingen om och om igen. Men tro mig, inget slår live-upplevelsen.

Nackswingets egna tävling

Vill du testa på att dansa i en tävling? Nackswinget planerar nu i januari en medlemstävling där just du (eller ni i par) kan testa på att tävla med varandra! Vad detta innebär är att ni som aldrig har tävlat och saknar en tävlingslicens kommer få möjligheten att testa på detta och se hur det känns. Allting kommer vara som en riktig tävling med domare, musik, placeringar, etc. men att det endast räcker med att vara medlem för att få delta!

Men dagen är inte över där. Det kommer sedan att fortsättas med en tävling för dansare med licens i klasserna R och C efter detta roliga event. Så om ni inte har fått nog och vill stanna kvar så får ni även möjligheten att se andra dansare kämpa om att ta hem pallplatser i våra lokaler.

Om ni tror att dagen är över så tror ni fel! Vi avslutar sedan dagen med en socialdanskväll för våra medlemmar! Där är alla välkomna om man vill dansa bort den där extra julmackan man tog i december och ha en trevlig och härlig danskväll!

Avslutningsvis

Som jag nämnde överst, mycket är på gång just nu i dansvärlden och framför allt på Nackswinget. Så boka gärna in de nämnda datumen och ha uppsikt på löpande information som kommer ut till alla medlemmar. Så ser vi gemensamt till att vi avslutar 2021 och påbörjar 2022 på det bästa sätt vi kan, nämligen genom att dansa!

Med vänliga hälsningar
Stefan Tärnström
Ordförande
Dansklubben Nackswinget