Hej alla i Nackswinget!

Det har nu gått en tid sedan årsmötet då jag har fått den stora äran att göra det jag kan för Nackswinget som ordförande! Som jag nämnde under årsmötet vill jag tacka de tidigare styrelsemedlemmarna för ett oerhört braarbete under en extremt ovanlig situation som vi inte är ensamma om att ha behövt ta ställning till.Min ambition är att ta vid och fortsätta med det goda arbetet som har lett till klubben var den nu är idag!

Vem är jag?
Vem är jag då som har fått äran att bli den nya ordföranden för Nackswinget? Mitt namn är Stefan och jag har varit aktiv med idrott i hela mitt liv. Allt från fotboll, hockey, tennis, innebandy, cykling, längdskidor, löpning, simning och slutligen dans (kan komma att jag testar på andra aktiviteter framöver). Jag har även testat på flera olika yrken som mark och vägförvaltare för en kommun, kontorsinstallatör, fysioterapeut (sjukgymnast) och nu slutligen offentlig upphandlare. Kort sagt är jagen väldigt aktiv människa som även gillar att testa på nya saker och inte tackar nej till en utmaning.

Min dansresa?
Min danskarriär började den 20/10-2013 med en grundkurs i Nackswingets lokaler. Jag, som många andra kan jag tänka mig, kom dit och var väldigt nervös vid detförsta tillfället. Mennervositetenförsvann snabbt. Bara efter några minuter faktiskt. När dansen väl var i gånghade jag inte tid att tänka på hur nervös jag var. Till stor del berodde det på att jag förstod att dans var något jag ville hålla på med i hela mitt liv. Men även då jag var tvungen att fokusera på instruktionerna för att förstå vad det var jag skulle göra.

Sedan 2013 har jag fortsatt med dansen på olika sätt. Jag har dansat socialdans regelbundet i Stockholmsområdet, men även på flertalet av de stora eventen runtom i Sverige. Men jag har ännu inte varit vid Malung. Så har fortfarande ett stort X som saknas på listan. Jag har även dansat och håller på med tävlingsdans, vilket jag upplever är väldigt roligt men samtidigt utmanande. Detta för att det blir ständigt en utmaning i min egen dans.Jag har även hållit kurser på Nackswinget iflera olika nivåer (allt från grund till bugg avancerad social). Så ni har säkert sett mig någon gång i Nackswingets lokaler.

Styrelsens arbete
Styrelsen arbetar konstant med att utveckla Nackswinget och möjliggöra dans till alla klubbens medlemmar. Vi håller dagligen kontroll på nyheter från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet samt Danssportsförbundet för att se hur restriktionerna utvecklas. Detta för att se vilka upplägg som är möjliga och riskfria att genomföra i Nackswingets lokaler.

Vad händer i dansvärlden?
I dagsläget har det tyvärr inte skett några större förändringar. Många event har ställts in under 2021 som vi hoppas får komma tillbaka i framtiden, t.ex. event som Nackswingets Jack `n ́ Jill-tävling, Malung, etc. Det har däremot kommit fram lite nya nyheter/eventunder hösten som verkligen kan liva upp dansvärlden. Det har informerats om att i december planeras det att Dans-SM ska genomföras! Vi håller tummarna om att ett stort event som detta kan genomföras. Detta kan dåvisa att dansvärlden är på väg tillbaka, vilket ärdet håll som vi alla hoppas på!

Vad händer härnäst?
Nackswingets kurser går mot sitt slut och sommaruppehållet närmar sig.Men det betyder inte att det behöver bli ett uppehåll i dansen.Var fortsatt uppmärksam på klubbens hemsida. Fria träningstider läggsständigtutmed möjlighet att anmäla sig till.Så ta gärna kontakt med personen som står som ansvarig för träningstiden om ni känner er danssugna under sommaren.

Kurserna planeras att köra igång igen under vecka34. Uppläggetanpassas förstås efter dagsaktuella restriktioner.Men målsättningen är som minst att kunna genomföra dem som det har varit nu under våren.Det kommer som tidigare komma ut information under sommaren om när det går att anmäla sig till kurserna. Så även här, var uppmärksamma!

Under sommaren planeras det även att testas något nytt i Nackswingets lokaler;privatlektioner.Från och med den 7 juni och fram till och med kursstarten i höst kan du, som individ eller som par, finslipa önskat område inom dansen. Information om hur du går till vägasamt bokar hittar du på vår hemsida!

Avslutningsvis
Det blev ett längre ordisbrev än vad jag hade tänkt mig. Men anledningen är ju att det händer så mycket i dansvärlden som jag vill informera er om! Men allt som vi gör på klubben gör vi enligt de restriktioner som är aktuella. Det är för att vi vill bedriva vår verksamhet, men att det ska vara säkert för alla våra medlemmar. Till er alla kan jag nu bara avsluta med att hålla ut. Vi går mot bättre tider nu när vaccinfronten ser bättre ut. Men även om det ser ljusare ut, var fortsatt försiktiga om er och tänk på era vänner samt medlemmar i klubben. Har ni symptom så stanna hemma och följ de instruktioner som finns från Folkhälsomyndigheten. Men är ni friska och symptomfria, kom gärna in i klubblokalen och ta en svängom nu under sommaren!

Med vänliga hälsningar
Stefan Tärnström
Ordförande för Nackswinget
Stefan.png