Viktor, er nya ordförande här! Sedan i mars, då årsmötet hölls, har jag haft förmånen att vara ordförande i föreningen och jag vill börja med att tacka för förtroendet som vi i styrelsen fått att driva föreningen vidare. Det är oerhört spännande och den förra styrelsen har, under en svår period, gjort ett otroligt jobb som lagt god grund för oss att fortsätta arbeta utifrån. Stort tack till avgående styrelse!

Många av er känner jag redan, men till er andra så kan jag berätta att jag dansat sen barnsben och därmed snart firar 30-årsjubileum som dansare! Det började med bugg, men därefter har jag gjort en del avstickare till andra danser. För tre år sedan flyttade jag upp till Stockholm och hittade lyckligtvis till Nackswinget där jag nu aktivt tränar igen efter många år på socialdansgolven.

Styrelsen
Vi i styrelsen har ägnat den första tiden åt att skapa en gemensam målsättning för vårt arbete framåt och jag är glad att kunna presentera vår ambition att ”Vi vill vara det självklara valet – den mest attraktiva dansklubben att träna, tävla för samt socialdansa hos”. Det är en djärv ambition, men den ger oss samtidigt möjligheter att utveckla föreningen från bra till bättre och förhoppningsvis bäst. Det är också viktigt för oss att ge alla medlemmar resurser och förutsättningar att uppnå sina mål med dansen oavsett kunskapsnivå. Allt detta tar vi med oss i arbetet framåt, både i styrelsen och i våra kommittéer.


Från vänster: Viktor Torstensson (Ordförande), Cecilia Zimmerman (Kassör), Anna Gander (Ledamot), Linda Chadell (Ledamot), Hassan Hakim (Sekreterare), Stefan Tärnström (Ledamot). Saknas på bild: Filip Lindqvist (Ledamot),

Nystart
Samhället är i gång igen och allas abstinens ska släckas. Det innebär dels så klart att vi dansare är sugna på att komma i gång ordentligt, men konkurrensen om folks tid är stenhård. Alla ska ta igen förlorad tid med nära och kära, semesterresor, drejningskurser, fotbollsmatcher etc. Detta sammantaget gör att vi alla i föreningen måste hjälpas åt för att få i gång klubben ordentligt! Det kan handla om allt ifrån att stå i cafét en socialkväll, få med en kompis på en kurs eller att hjälpa till att ta hand om vår fina lokal. Om du är intresserad av att engagera dig på ett eller annat sätt, hugg tag i någon av oss i styrelsen direkt eller skicka ett mail till styrelsen@nackswinget.se

Kommittéer
Arbetet i kommittéerna rullar på och det bubblar av nya idéer. Utöver arbetet i de väl etablerade kommittéerna för lokalen, kurserna, tävlingsverksamheten och våra sociala aktiviteter har vi beslutat att tillsätta en marknadskommitté. Detta för att samla arbetet med hur vi kommunicerar på sociala medier, hemsida, fysiska events och uppvisningar samt för att rampa upp våra aktiviteter för att hjälpa nya medlemmar att hitta till dansen.

Kurser
Årets andra kursomgång avklarad och arbetet med höstens schema pågår för fullt. Håll utkik på hemsidan och våra sociala medier. Det nya schemat, med start 28:e augusti, kommer snart!

Nackswingen
Första tävlingen i Nackswingets regi på många år gick av stapeln under våren och kan inte beskrivas på annat sätt än som succé! Fantastisk inramning, många deltagare och engagerad publik. Stort tack till gruppen bakom, med Putte och Cissi i spetsen, som möjliggjorde det hela. Vi tar med oss lärdomarna och ser fram emot att kunna arrangera fler tävlingar framgent. Om du missade detta tillfälle så är min varmaste rekommendation att ta chansen nästa gång tillfälle ges. Härlig stämning och bra dans utlovas!

Avslutningsvis
Avslutningsvis vill jag uppmana alla medlemmar att hjälpa till att sprida till vänner och kollegor hur fantastiskt roligt det är med dans! Vi ser fram emot en höst med välfyllda socialdansgolv och många glada ansikten på våra kurser. Varför inte passa på att gå om en kurs på lägre nivå för att finslipa grunderna? Det är både lärorikt och ger möjlighet att lära känna fler som delar samma intresse. Vi jobbar för att få in många nya medlemmar till hösten och för att alla ska känna sig välkomna och få ta del av dansglädjen så vill jag be er alla att ta chansen och bjud upp någon ni inte känner och hälsa både på nya som gamla bekanta ansikten. Nu ser vi till att tillsammans göra Nackswinget ännu bättre!

Med vänlig hälsning

Viktor Torstensson

Ordförande
Nackswinget